Bröllopsförberedelserna så här i efterhand
Igår var dagen då 65 gäster skulle serveras varmrätt och efterrätt på Calle och Linnéas bröllop.
Den mesta maten lagade jag redan i fredags och måste säga att det var länge sen jag var så trött. Potatisterrinen gjordes i omgångar i hushållsassistenten för att skäras i skivor och sedan i tio stycken brödformar för att det skulle vara lätt att skära i skivor på plats. Oxfilén band jag upp med steksnöre och stekte en och en varpå de fick gå på låg temp i ugnen i fem omgångar, tack och lov för mina fantastiska föräldrar som bidrog med sitt lite större kök och två ugnar. Totalt 15 stycken bitar med kött blev den som alla stektes till en innertemp på 55 grader.
Till efterrätten hade jag redan förberett lemon curd och maränger så det var inte så mycket mer att göra för att fixa den. På lördagen blandade jag lemon curden med grädde som spritsades på marängerna för att sedan dekoreras med jordgubbar och limesocker.
Igår åkte vi sedan ut till festlokalen vid 13-tiden för att förbereda det sista innan serveringen. Det var en fantastisk plats, Hällberga gård i Tyresö som jag verkligen kan rekommendera som bröllopsplats.
Vigseln ägde rum på en brygga nere vid vattnet, bara ca 50 meter från festlokalen. Vi hade fantastisk tur med vädret och sjön låg alldeles blank när bruden och brudgummen sakta gick ner hand i hand till bryggan. Vigseln avslutades med ett fotografi som togs med drönare på alla gästerna vid bryggan. Helt fantastiskt vackert!
Efter själva vigseln var det dags för mingel följt av servering av förrätt som kickade igång serveringen och kvällens arbetspass tog fart på riktigt.
Jag tar maten i nästa inlägg...
Den mesta maten lagade jag redan i fredags och måste säga att det var länge sen jag var så trött. Potatisterrinen gjordes i omgångar i hushållsassistenten för att skäras i skivor och sedan i tio stycken brödformar för att det skulle vara lätt att skära i skivor på plats. Oxfilén band jag upp med steksnöre och stekte en och en varpå de fick gå på låg temp i ugnen i fem omgångar, tack och lov för mina fantastiska föräldrar som bidrog med sitt lite större kök och två ugnar. Totalt 15 stycken bitar med kött blev den som alla stektes till en innertemp på 55 grader.
Till efterrätten hade jag redan förberett lemon curd och maränger så det var inte så mycket mer att göra för att fixa den. På lördagen blandade jag lemon curden med grädde som spritsades på marängerna för att sedan dekoreras med jordgubbar och limesocker.
Igår åkte vi sedan ut till festlokalen vid 13-tiden för att förbereda det sista innan serveringen. Det var en fantastisk plats, Hällberga gård i Tyresö som jag verkligen kan rekommendera som bröllopsplats.
Vigseln ägde rum på en brygga nere vid vattnet, bara ca 50 meter från festlokalen. Vi hade fantastisk tur med vädret och sjön låg alldeles blank när bruden och brudgummen sakta gick ner hand i hand till bryggan. Vigseln avslutades med ett fotografi som togs med drönare på alla gästerna vid bryggan. Helt fantastiskt vackert!
Efter själva vigseln var det dags för mingel följt av servering av förrätt som kickade igång serveringen och kvällens arbetspass tog fart på riktigt.
Jag tar maten i nästa inlägg...