Inte varje dag man har 15 kg oxfilé i kylen
Nu har det gått några månader sedan vi började planera och provlaga menyer och nu på lördag är det dags, då blir det bröllop i Tyresö och jag (med hjälp från fantastiska vänner) ska laga maten.
Handlingen gjorde vi igår på ICA Maxi, allt utom oxfilén som köptes tidigare till extrapris. Tack vare min lista, excelnörd som jag är, gick det väldigt fort och mycket grejer blev det.

Meny till på lördag är gluten-, laktos- och nötfri och ser ut så här:
Helstekt svensk oxfilé som serveras med en potatis- och chevreterrin samt whiskysmörsås och ugnsrostade grönsaker
Till efterrätten serveras en pavlova med lemoncurdgrädde och svenska jordgubbar.
Det vegetariska alternativet blir "involtini di Melanzane" som också blir laktos- och mjölkproteinfritt.
Även om jag har en hel del erfarenhet av storköksmatlagning kommer det här att bli en extra stor utmaning eftersom jag inte har något storkök. Allt ska lagas hemma i mitt lilla kök och sen värmas på plats. En stor utmaning, kort och gott. Det blir matlagning varje kväll nu ett par dagar.
Planen ser ut så här:
Onsdag - handling, potatisskalning, lemon curd (mjölkfri), ghee
Ghee använder jag istället för vanligt smör då det inte innehåller något mjölkprotein, vilket innebär att jag kan smaka på såsen.
Torsdag - laktosfri potatisterrin, italienska maränger till pavlova
Fredag - helstekt oxfilé, whiskysmörsås (basen, den sista touchen görs innan serveringen)
Bröllopsdagen - rostade grönsaker, touch up av såsen och värmning samt servering av maten på plats.
Wish me luck!