Från specialkost till gastronomiska höjder

Allmänt / allergi, mat / Permalink / 0
Den här bloggen kommer att handla om mat, min stora passion i livet men även ett hinder i vardagen på grund av min mjölkproteinsallergi. Allergin ställer såklart till det för mig. Kanske särskilt vid restaurangbesök när jag tyvärr ofta möts av oförstående personal som tycker att alla med allergier kan skatta sig lyckliga om de kan äta något över huvudtaget. Egentligen är jag dock trots allt mest tacksam för att jag inte kan äta allt. Det har gjort mig kreativ och tvungen att se på mat som något som kan bli gott utan både smör och grädde, vilket tyvärr och till min stora förvåning inte är självklart för alla.

Jag vill i det här forumet dela med mig av allt jag hunnit lära mig om mat med allergier. Med goda recept som ibland har altererats, tips på hur man bäst byter ut råvaror man inte tål och restaurangrecensioner från ett allergiskt perspektiv. Framför allt vill jag berätta om min egen resa från hobbykock till att en dag förhoppningsvis kunna få jobba mat på heltid. 

Min egen resa tar avstamp redan ikväll när jag ska inhandla varorna som under veckan utgöra mitt första stora gig, nämligen ett bröllop. Mer om det kommer snart!
Till top