Äntligen startar kockkursen
Som jag har väntat på detta. Jag har anmält mig till en diplomutbildning till kock på Medborgarskolan, så fantastiskt spännande. Den kommer förhoppningsvis att ge mig så många nya skills och effektivisera hur jag arbetar i ett storkök.
Jag tänkte anmäla mig redan för ett år sedan men ringde till Medborgarskolan och fick rådet att det förmodligen skulle bli för svårt för mig att gå den i och med att jag inte skulle kunna smaka på alla rätter. Det är ju en hel del smör och grädde som florerar inom restaurangbranschen och det gjorde mig lite avskräckt faktiskt. Kursen var inte heller helt gratis så därför blev jag tveksam. I år bestämde jag mig däremot för att min allergi inte får sätta gränser för vad jag kan och inte kan göra, så jag anmälde mig. Med facit i hand verkar det inte vara ett så stort problem att jag inte kan äta allt. Visst kommer jag inte kunna äta allt under kursens gång men jag kan ändå smaka lite och får ju lära mig alla tekniker och kan ta hem dem och lära mig att göra de absolut bästa modifikationerna på recepten.
Jag ska försöka att lägga upp så mycket tekniktips som möjligt under "How to..." på bloggen och alla recept som jag lägger upp från kursen kommer alltid gå att göra mjölk- och glutenfria. Jag tycker att det är dags att vi allergiker sätter lite avtryck inom kockvärlden och inte bara i hemmaköken, jag hoppas ni håller med mig.
Den första kocklektionen gick ut på att lära oss olika typer av tekniker, främst olika sätt att hacka. Jag kommer att dela med mig av alla dessa på bloggen, förhoppningsvis i en liten video, framöver. Det här var hur som helst resultatet av den första lektionen.

Julienneskurna (tännsticksformade) grönsaker

Det samlade resultatet från alla kursdeltagare