Insalata caprese di bufala
Jag skäms nästan för att lägga upp det här receptet som väl knappast kan räknas som ett recept för att det är så enkelt men eftersom den här italienska gudomligheten är bland det bästa jag vet så kan jag inte låta bli. För er som ännu inte hunnit prova mozzarella på buffelmjölk, prova nu! Ni kommer aldrig att återvända. Buffelmjölken har en lite mer syrlig och karaktäristisk smak och mozzarellan blir oändligt mycket djupare och krämigare i smaken.

2 personer
10 minuter
Ingredienser:
150 g buffelmozzarella
2 mogna tomater
olivolja
flingsalt & peppar
basilika
Gör så här:
Skär tomaterna i medelstora, gärna assymetriska, bitar och lägg upp på två tallrikar. Dra isär bitar av mozzarellan och sprid ut ovanpå tomaterna. Droppa över olivolja samt flingsalt och svartpeppar. Lägg slutligen på några blad färsk basilika. Äts med fördel som förrätt till en tyngre huvudrätt eller bara som den är.
Gott!