Asiatiska råbiffar på ekologiskt innanlår

Recept / asiatiskt, glutenfritt, mjölkfritt, recept, råbiff / Permalink / 2

Jag har precis skaffat en köttkvarn. Inget superavancerat utan helt enkelt en handvevad variant för 279 kr på Cordon bleu i Stockholm. Jag hade inte så jättehöga förväntningar. Sist jag gjorde råbiff hemma lät jag matbutiken hjälpa mig mala och det blev på tok för finmalt, nästan som en slät gegga. Den här gången malde jag därför bara en gång och resultatet blev fantastiskt. Det ekologiska innanlåret jag använde hade en underbar nötig köttsmak som gick jättefint ihop med de övriga asiatiska smakerna. Det här receptet tycker jag verkligen ni ska prova.

4 portioner
30 minuter

Ingredienser
500 g nötkött (gärna innanlår, eller något annat relativt magert kött)
2 tsk finhackad ingefära
1 liten chili
1 vitlöksklyfta
Limesaft från 0,5-1 lime efter smak
1 msk sesamolja
1 msk soja
Salt
Peppar

4 äggulor
150 g Machésallad
1 stor näve Böngroddar 
Salladslök
Ca 1 msk Sesamolja
Ca 1 mskSoja
Rostad lök efter smak

Mal köttet ganska grovmalet. Jag tror att det bästa är att helt enkelt smaka på det efter första varvet och om det känns för tuggigt är det bara att köra på ett varv till. Blanda sedan det malda köttet med ingefära, chili, vitlök, limejuice, sesamolja, japansk soja samt salt och peppar. Glöm inte att smaka av!

Lägg sedan upp machésallad, böngroddar, salladslök på en tallrik och droppa över lite soja och sesamolja. Forma sedan köttet till 4 biffar och lägg upp på tallrikarna. Gör en liten grop i mitten och placera en äggula på varje köttbit. Strö slutligen över lite rostad lök (gärna glutenfri) för att få lite extra krispighet i rätten.

#1 - - Oslofru:

Mums så gott ;D

#2 - - Kai:

Låter gott!! :)

Till top