Krispig asiatiskt sallad med sötsur cashewnötsdressing

4 portioner
20-30 minuter
Ingredienser
200 g hackad svartkål
1 strimlad röd paprika
2 morötter
100 g sockerärtor
Koriander efter smak (kan uteslutas)
3 stänglar salladslök
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk japansk soja
2 msk sesamolja
Limejuice från 0,5 lime
2 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
0,5 dl neutral olja.
100 g cashewnötter
Gör så här
Hacka svartkålen ganska fint då den tenderar att bli väldigt ruggig annars. Strimla paprika och hacka upp sockerärtor och salladslök. Morötterna blir allra bäst om de svarvas till långa "spagettistrimlor" i en grönsakssvarv. Har du ingen sådan är det lättast att använda en potatisskalare för att få till riktigt tunna skivor. Blanda sedan alla grönsaker samt koriander i en stor bunke.
Mixa cashewnötterna till ett grovt mjöl i en matberedare. Häll de malda cashewnötterna på salladen och fyll matberedaren med resterande ingredienser. Mixa tills dressingen blivit slät och tjock. Blanda sedan dressingen med salladen ordentligt innan den serveras på tallrikar. Garnera med koriander.